Ny grundskola i Arboga

Arboga kommun utformar en helt ny grundskola som uppfyller dagens och framtida krav på goda undervisningsmiljöer för våra elever.

Under 2022 beslutade kommunstyrelsen om att starta arbetet med att bygga en ny grundskola i Arboga. Platsen för byggnationen blir vid den nuvarande Gäddgårdsskolan, som kommer att ersättas med den nya.

I satsningen på den nya grundskolan ingår hemklassrum för samtliga årskurser, grundsärskola, en fullstor idrottshall samt konstnärlig utsmyckning i lokaler och utemiljö. I byggnationen ingår även skyddsrum.

Under 2022 inleddes projekteringen som är ett förberedelsearbete inför byggnation. Det handlar bland annat om att ta fram ritningar och att skapa instruktioner till olika entreprenörer som ska vara delaktiga i arbetet.

Anläggningsarbete och förberedelser inför byggnation av den nya grundskolan inleddes under våren 2023. Grundskolan planeras att vara klar för inflyttning under första halvåret 2026 och skolundervisningen beräknas att starta under höstterminen samma år.

Första spadtaget

Den 22 augusti 2023 tog Arboga kommun det första spadtaget vid platsen för den nya grundskolan. Förtroendevalda och elever från Gäddgårdsskolan inledde storsatsningen tillsammans. Här kan du se en film från spadtaget.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Arboga kommun

Postadress
Arboga kommun
Box 45, 732 21 Arboga

Besöksadress
Rådhuset, Smedjegatan 5

Telefon- och öppettider

Måndag-torsdag: 7.30–16.30
Fredag: 7.30–15.00

Alla röda dagar har Rådhuset och växeln stängt.
Dag före röd dag stänger vi 12.00.

Peter Asp

KOMMUNIKATÖR OCH PRESSKONTAKT

Smedjegatan 5

732 21 Arboga