Dans

Vi har danskurser för barn och ungdomar. Grupperna delas in efter ålder. Dansgrupperna medverkar vid olika föreställningar varje år. På kulturskolan finns även Rörelsestudion - Dans för hälsa och Move, dit söker man via skolhälsovården.

Anmäl dig till kulturskolans kurser (speedadmin.dk)

Dansschema

Dansschema läsåret 24/25

Måndag

15.30-16.15 Barndans 4-5 år (födda 2020)
16.15-17.15 Dans årskurs 1-2 (födda 2016-2017)
17.20-18.30 Dans A årskurs 5 och uppåt

Tisdag

15.30-16.15 Föräldrar och barn (födda 2022)
16.15-17.15 Dans 1 årskurs 1 (födda 2017)
17.20-18.20 Dans 4 årskurs 4 (födda 2014)
18.20-19.30 Dans B (högstadiet och äldre)

Onsdag

15.30-16.15 Barndans 3-4 år (födda 2021)
16.15-17.15 Dansmix 1 (födda 2018)
17.20-18.20 Dans 2 årskurs 2 (födda 2016)

Torsdag

15.30-16.15 Barndans 5-6 år (födda 2019)
16.15-17.15 Dans 3 årskurs 3 (födda 2015)
17.20-18.30 Showgrupp 1 (nybörjare)
18.30-19.40 Showgrupp 2 (fortsättning)

Vanliga frågor


  • Hur anmäler jag mig? Du anmäler dig i Speedadmin genom att logga in med bank-ID (det finns en länk högst upp på sidan). Har du inte bank-ID, skyddad identitet eller saknar personnummer så måste du komma förbi Kulturskolan där vi hjälper till.
  • Betalar jag vid anmälan? Nej, först när vi ser att du har börjat din kurs skickar vi ut en faktura. Det sker i mitten av terminen.
  • Vad kostar det? Terminsavgiften är 650 kronor. Barndansen (till och med åk 1) är 340 kronor. Första lektionen är en prova-på-lektion, därefter betalar man för hel termin även om man inte går kvar hela terminen.
  • Får jag prova en gång innan jag anmäler mig? Nej, du måste anmäla dig först. Man har rätt att prova en gång innan man bestämmer sig om man vill fortsätta.
  • Kan jag börja direkt? Om vi har en ledig plats så får du börja direkt. Till vissa grupper har kö och då kontaktar vi dig när en plats blir ledig.
Här kan du läsa mer om våra kurser

Barndans, 2-3 år

Danslek för de minsta, där barn och förälder dansar tillsammans. Dansen utvecklar musikaliska och motoriska färdigheter och är en härlig stund för både barnen och föräldrarna.

Barndans, 3-6 år

Genom rytmövningar, improvisation, danslekar och enklare teknikövningar får barnen upptäcka rum, tid, musik och rörelse. De lär sig behärska den egna kroppen och utvecklar en säkerhet i samarbete med andra barn.

Dansmix, 6-8 år

I dansmixen provar vi på flera olika dansstilar som till exempel modern och nutida dans, streetdance och jazzdans, men i huvudsak med jazzdans som inspirerande teknik. Vi arbetar med teknik, rytm och improvisation med betoning på den egna rörelseglädjen och tränar in en längre koreografi som vi visar upp på uppvisningar.

Dans, från 8 år och uppåt

Vi utgår från jazzdanstekniken. Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen och är idag den mest spridda och blandade tekniken med influenser från balett, modern och nutida dans, latinamerikansk dans och olika stilar inom streetdance. Vi bygger upp en teknisk grund genom övningar och går vidare med koreografier i olika jazzstilar. Jazzdans ger styrka, smidighet, taktkänsla och musikalisk säkerhet.

Dansteknik

Dansteknik är en kurs för dig som har dansat några terminer och vill utveckla din dansteknik ytterligare och för dig som dansar i någon av skolans fortsättningsgrupper i jazzdans. Lektionen innehåller uppvärmning, olika teknik- och improvisationsövningar, styrketräning, grundsteg på diagonalen, koreografiarbete och stretch. Vi använder oss av grunderna i jazzdans men även övningar från klassisk balett och modern och nutida dans för att utveckla och stärka dansarnas styrka, musikalitet och smidighet.

Rörelsestudion - Dans för hälsa/Move

Rörelsestudion

Är du tjej och har återkommande besvär med
• stress
• höga krav på dig själv
• trötthet, sömnbesvär
• nedstämdhet, oro
• ont i magen
• värk i huvudet/nacken/ryggen.
Du är då varmt välkommen till Rörelsestudion! Den är indelad i två grupper - Move för dig på mellanstadiet och Dans för hälsa för dig på högstadiet och i gymnasiet. Ta kontakt med din skolsköterska eller kurator på skolan så får du hjälp att göra en ansökan.

Du kan även mejla:

mia.nevala@arboga.seDans för hälsa

carin.nerman@arboga.se Move

Vad är Dans för hälsa och Move?

MOVE bygger på forskning kring rörelse, dans och yoga.
Den kombinerade aktiviteten dans och yoga ger goda
resultat för flickor med återkommande magproblematik.
MOVE vänder sig till flickor i årskurs 4-6.

Dans för Hälsa är en forskningsbaserad insats utifrån
studien Dansprojektet som visar att regelbunden,
kravlös, dans ökar upplevelsen av hälsa och minskar
flickors kroppsliga besvär som huvudvärk, magproblem
och stressrelaterad psykisk ohälsa. Dans för Hälsa
vänder sig till flickor på högstadiet och gymnasiet.Läs mer på www.dansforhalsa.seDet är gratis att delta. Undervisningen sker under två terminer, två gånger i veckan, måndagar och onsdagar efter skoltid på Kulturskolan i Arboga. Vi fokuserar på dansglädje och tänker på annat än vardagens krav.

Kom som du är och bara dansa!

Senast uppdaterad:

Kontakt

 

Carin Nerman

DANS